top of page
  • Foto van schrijverZUID

"chaplins hollow mask illusion"


Om een met de 3D-pen gemaakt hoofd van alle kanten te kunnen laten zien maak ik een klein filmpje. Eerst het hoofd van voren en dan stapsgewijs met de klok mee. Als ik door de achterkant van het hoofd heen kijk zie ik het gezicht van achteren, eh, van voren. Mijn brein maakt dat de achterkant naar voren toe komt. Als liefhebber van optische illusies kende ik dit effect als "Chaplins hollow mask illusion", maar nooit gedacht dat ik zoiets zelf zou maken. Het effect werkt ook als je ervoor staat. Doordat het gezicht een beetje asymmetrisch is, zijn er twee verschillende gezichten te zien. Van voren een meisje, en van binnenuit een man. Een mooi toeval.36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page